Marokkaans batbot brood met komijn en worteltapenade

5Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 300 g Marokkaanse worteltapenade
  • ½ bosje verse koriander
  • 300 g bloem
  • 200 g fijn tarwegriesmeel
  • 25 cl lauw water
  • 20 g verse gist
  • 5 kl fijne suiker
  • 1 kl zeezout
  • 3 el Boni Selection olijfolie
  • 3 el komijnzaadjes
Recept

1. Batbot brood: verbrokkel de gist boven het lauwe water, laat oplossen. Roer de suiker en de olijfolie erdoor. Zeef de bloem, doe in de mengkom van de keukenmachine en schep het griesmeel erdoor. Maak een holte in het midden van de bloem en giet het gistmengsel daarin. Strooi het zout op de buitenste rand van de bloem. Kneed tot een glad deeg.
2. Dek het deeg af met een schone doek en laat 30 min rijzen op een warme plek.
3. Kneed het gerezen deeg opnieuw en voeg nu beetje bij beetje de komijnzaadjes toe.
4. Verdeel het deeg in 5 bolletjes. Rol de bolletjes uit tot platte schijven van 15 cm doorsnede en 1 à 2 cm dik.
5. Bak ze in een matig warme pan met antiaanbaklaag en draai ze constant om, zodat beide zijden mooi kleuren.
6. Laat de broden rusten onder een schone doek.
7. Serveer met de Marokkaanse worteltapenade en werk af met verse korianderblaadjes.

< naar recepten