Salsa van paprika met linzen, geroosterde bloemkool en zhoug

6Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • geklaarde boter
  • 250 g linzen
  • kruidenboeket
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 bosjes verse koriander
  • 2 uien
  • 6 teentjes look
  • 1 bokaal Boni geroosterde paprika
  • 400 g Boni gepelde tomaten
  • 1 el verse tijm
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1,5 el komijnpoeder
  • 1 kl harissa
  • 6 el Boni olijfolie
  • extra Boni olijfolie
  • 1 el esdoornsiroop
  • 1 kl kardemompeulen
  • sap van ½ citroen
  • 1 groene chilipeper
Recept
  1. Salsa: pel de uien en vier teentjes look en snipper fijn. Stoof aan in olijfolie.
  2. Voeg paprikapoeder, tijm en één el komijn toe en roerbak.
  3. Hak de geroosterde paprika fijn en voeg samen met de gepelde tomaten toe.
  4. Roer de harissa erdoor en laat 20 min stoven. Kruid met peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Snij de bloemkool in roosjes en schik op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Verdeel er wat geklaarde boter over. Zet 30 min in de oven.
  7. Spoel de linzen en kook ze 20 min net gaar in water met een bouillonblokje en kruidentuiltje. Giet af, verwijder het tuiltje en hou de linzen warm.
  8. Zhoug: pel twee teentjes look en doe met de rest van de zhougingrediënten (½ kl komijnpoeder, chilipeper, 6 el olijfolie, esdoornsiroop, kardemom, citroensap) in een hakmolentje en mix fijn.
  9. Pluk de blaadjes van de koriander los en snij de steeltjes fijn.
  10. Lepel de salsa in voorverwarmde borden. Verdeel de linzen erover en leg daarbovenop  de geroosterde bloemkool.
  11. Werk af met lepeltjes zhoug en bestrooi met koriander.
  12. Serveer de rest van de zhoug ernaast.
< naar recepten