Salsa van paprika met linzen, geroosterde bloemkool en zhoug

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Salsa: pel de uien en vier teentjes look en snipper fijn. Stoof aan in olijfolie.
-
Voeg paprikapoeder, tijm en één el komijn toe en roerbak.
-
Hak de geroosterde paprika fijn en voeg samen met de gepelde tomaten toe.
-
Roer de harissa erdoor en laat 20 min stoven. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de bloemkool in roosjes en schik op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Verdeel er wat geklaarde boter over. Zet 30 min in de oven.
-
Spoel de linzen en kook ze 20 min net gaar in water met een bouillonblokje en kruidentuiltje. Giet af, verwijder het tuiltje en hou de linzen warm.
-
Zhoug: pel twee teentjes look en doe met de rest van de zhougingrediënten (½ kl komijnpoeder, chilipeper, 6 el olijfolie, esdoornsiroop, kardemom, citroensap) in een hakmolentje en mix fijn.
-
Pluk de blaadjes van de koriander los en snij de steeltjes fijn.
-
Lepel de salsa in voorverwarmde borden. Verdeel de linzen erover en leg daarbovenop de geroosterde bloemkool.
-
Werk af met lepeltjes zhoug en bestrooi met koriander.
-
Serveer de rest van de zhoug ernaast.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders