Salsa van paprika met linzen, geroosterde bloemkool en zhoug
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- geklaarde boter
- 250 g linzen
- kruidenboeket
- 1 groentebouillonblokje
- 2 bosjes verse koriander
- 2 uien
- 6 teentjes look
- 1 bokaal Boni geroosterde paprika
- 400 g Boni gepelde tomaten
- 1 el verse tijm
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1,5 el komijnpoeder
- 1 kl harissa
- 6 el Boni olijfolie
- extra Boni olijfolie
- 1 el esdoornsiroop
- 1 kl kardemompeulen
- sap van ½ citroen
- 1 groene chilipeper
Recept
- Salsa: pel de uien en vier teentjes look en snipper fijn. Stoof aan in olijfolie.
- Voeg paprikapoeder, tijm en één el komijn toe en roerbak.
- Hak de geroosterde paprika fijn en voeg samen met de gepelde tomaten toe.
- Roer de harissa erdoor en laat 20 min stoven. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de bloemkool in roosjes en schik op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Verdeel er wat geklaarde boter over. Zet 30 min in de oven.
- Spoel de linzen en kook ze 20 min net gaar in water met een bouillonblokje en kruidentuiltje. Giet af, verwijder het tuiltje en hou de linzen warm.
- Zhoug: pel twee teentjes look en doe met de rest van de zhougingrediënten (½ kl komijnpoeder, chilipeper, 6 el olijfolie, esdoornsiroop, kardemom, citroensap) in een hakmolentje en mix fijn.
- Pluk de blaadjes van de koriander los en snij de steeltjes fijn.
- Lepel de salsa in voorverwarmde borden. Verdeel de linzen erover en leg daarbovenop de geroosterde bloemkool.
- Werk af met lepeltjes zhoug en bestrooi met koriander.
- Serveer de rest van de zhoug ernaast.
Delen