Aardappelsalade met waterkers, ei en mosterddressing

Aardappelsalade met waterkers, ei en mosterddressing

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Boen de aardappeltjes schoon en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitdampen.

  2. Breng een ruime pot water aan de kook en kook de eieren in 10 min hard. Laat schrikken onder koud water.

  3. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Hak de peterselie en snipper de bieslook fijn.

  4. Snij de augurkjes in kleine stukjes.

  5. Dressing: meng de azijn met de mosterd en honing in een grote kom.

  6. Voeg onder voortdurend kloppen de olie beetje bij beetje toe, tot je een homogene dressing krijgt. Kruid met peper en zout en hou 3 el van de dressing apart.

  7. Halveer de aardappelen en doe ze in de grote kom. Schep ze door de dressing.

  8. Schep de waterkers samen met de peterselie door de aardappelen. Kruid met peper en zout.

  9. Pel de eieren en snij ze doormidden.

  10. Schik de eieren op de aardappelsalade. Besprenkel met de rest van de dressing.

  11. Bestrooi met augurkjes, kappertjes en bieslook.