Groene aspergesalade met burrata, kruidenvinaigrette en gekonfijte kerstomaten PT45M 4 porties 500 g mix van kerstomaatjes 1 kl suiker 450 g groene-asperge 250 g peultjes 150 g erwtjes 70 g Spar rucola 4 bollen burrata Boni olijfolie fleur de sel 1 bosje dragon 1 bosje platte peterselie 0 bosje bieslook 1 kl Boni mosterd 40 ml balsamicoazijn 100 ml Boni Griekse olijfolie cayennepeper

Groene aspergesalade met burrata, kruidenvinaigrette en gekonfijte kerstomaten

493160ef1acd9e99ddcc371103389590f16f466810ecad7aa2c94b480e0e1ac2.jpg

Allergenen

Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 140°C.

  2. Verdeel de kerstomaten over een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en roer de suiker erdoor.

  3. Zet 30 min in de voorverwarmde oven.

  4. Schil de uiteindes van de groene asperges en verwijder het houterige deel.

  5. Blancheer de peultjes en erwtjes 1 min en de groene asperges 2 min in kokend, gezouten water. Giet af en verfris in koud water.

  6. Vinaigrette

    Blancheer de peultjes en erwtjes 1 min en de groene asperges 2 min in kokend, gezouten water. Giet af en verfris in koud water.

  7. Verdeel de asperges over de borden met de rucola, peultjes en erwten.

  8. Leg op elk bord een bol burrata en wat kerstomaten en besprenkel met de vinaigrette. Kruid met cayennepeper en fleur de sel.