Mexicaanse burrito’s met bonen

Mexicaanse burrito’s met bonen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Guacamole: snij de tomaat in partjes, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel het teentje look en duw door de lookpers. Schil de avocado's en verwijder de pitten. Prak het vruchtvlees met een vork. Besprenkel met limoensap en schep de verse kaas en look erdoor. Breng op smaak met pilipili, peper en zout.

  2. Schep de korianderblaadjes en tomatenstukjes door de guacamole en plaats koel.

  3. Pel de rode ui en snipper fijn. Spoel de tomaat, snij in 4 en verwijder de pitjes. Snij ze vervolgens in blokjes. Snij de rode en gele paprika in 4, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Pel de teentjes look en duw door de lookpers. Snij de ijsbergsla in reepjes. Snipper de korianderblaadjes fijn.

  4. Verwarm de olie in een ruime pan en bak de ui en looksnippers hierin. Voeg de paprikablokjes eraan toe. Bak en schep regelmatig om. Kruid met koriander, komijn, peper en zout. Laat op een zacht vuurtje stoven.

  5. Laat de bonen uitlekken en prak de helft met een vork.

  6. Voeg de maïs, de geplette bonen en tomatenstukjes, de ketchup en twee eetlepels water toe aan de bonen. Laat doorwarmen. Maak het gerecht af met verse koriander.

  7. Pak de tortilla’s in aluminiumfolie in en verwarm ze 10 minuten in een hete oven.

  8. Schep het bonenmengsel, de sla, de guacamole, zure room en gemalen kaas in verschillende kommen. Zo kan iedereen naar eigen smaak zijn burrito samenstellen.