Turks broodje met kruidenhalloumi, gegrilde courgette, uiringen en pestomayonaise

dc3aa2344f62a8189b8a3bbef928cda0092a1d1739e0c39f4464dceccfc6653a.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruidenolie

    Ingrediënten: 6.0 Spar halfgedroogde tomaten

    Pel en plet de look, en mix samen met alle overige ingrediënten.

  2. Snij de halloumi in de breedte door en leg in de kruidenmarinade. Laat min. 2 u marineren. Draai regelmatig om.

  3. Snij de courgette in schuine schijfjes van 1,5 cm dikte. Snij de tomaten in dunne schijfjes.

  4. Pel de ui en snij in dikke ringen van 1 cm breed.

  5. Meng de mayonaise met de pesto.

  6. Haal de halloumi uit de marinade. Wrijf de courgetteschijfjes in met wat marinade van de halloumi.

  7. Klop 225 ml koud water door de tempurabloem en roer het paprikapoeder erdoor.

  8. Haal de uiringen door het tempurabeslag en frituur 1 min op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  9. Snij de Turkse broodjes door en warm indirect op de BBQ onder deksel.

  10. Gril de halloumi en courgette 2 min aan beide zijden op een BBQ van 180°C.

  11. Beleg elk Turks broodje met een plakje halloumi, courgetteschijfjes, tomaat, uiringen, pestomayonaise en rucola.