Fris zomerslaatje met mozzarella en kiwivinaigrette

8Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • ½ zakje Spar veldsla
  • ½ zakje rucola
  • ¼ ijsbergsla
  • ⅓ zakje sugar snaps
  • 100 g mini mozzarellabolletjes
  • 2 kiwi’s
  • 1 dl Boni Griekse olijfolie
  • 1 el Boni Griekse yoghurt
  • Boni honing
  • sap van citroen
Recept
  1. Was de verschillende soorten sla en meng ze door elkaar.
  2. Schil 1 zachte kiwi en snij in kleine partjes.
  3. Reinig de sugarsnaps en verwijder het draadje aan de zijkant.
  4. Blancheer de sugarsnaps in gezouten kokend water en spoel daarna onder koud water.
  5. Vinaigrette: schil 1 kiwi en snij in stukken. Mix de kiwi samen met de olijfolie en Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
  6. Voeg 1 kl honing en wat citroensap toe naar eigen smaak.
  7. Verdeel de sla over de borden. Schik de mozzarellabolletjes, sugarsnaps en kiwipartjes erover. Doe de vinaigrette in een klein potje en zet in het midden van de salade.
< naar recepten