Pekelen van groenten: radijs, komkommer en koolrabi

4Geen vlees/vis15minPrint
Ingrediënten
  • 1 l ijskoud water
  • 50 g zeezout
  • komkommer
  • 2 el verse dille
  • 1 teentje look
  • 1 koolrabi
  • 1 kl korianderbolletjes
  • 250 g radijsjes
Recept
  1. Pekelwater: laat al roerend het zout oplossen in het water. Eenmaal het zout volledig is opgelost, is het pekelwater klaar.
  2. Gepekelde komkommer: was de komkommer en snij in schijfjes.
  3. Pel het teentje look en duw door de lookpers. Snij de dille fijn.
  4. Kruid de komkommer met peper en doe samen met de dille en look in een glazen bokaal. Vul tot 2⁄3.
  5. Overgiet met pekelwater, tot de komkommer onder staat. Leg een zakje pekelwater op de komkommer.
  6. Dek de pot af met een neteldoek en laat 3 dagen op kamertemperatuur pekelen.
  7. Gepekelde koolrabi: schil de koolrabi en snij in staafjes.
  8. Meng de kruiden onder de koolrabi en vul een glazen bokaal tot 2⁄3 met koolrabi.
< naar recepten