Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Bereiding:
-
Maak het gebak. Klop het eiwit van de 4 eieren met 4 eetl. water tot zeer stevig schuim. Voeg er al kloppend de suiker bij en blijf kloppen tot de schuimpieken stevig en glanzend zijn.
-
Roer de eidooiers los met enkele eetl. eiwitschuim en schep voorzichtig door de rest van het eiwitschuim.
-
Meng 80 g bloem met het maïszetmeel en het bakpoeder en zeef boven het eimengsel. Schep alles van onder naar boven om met een houten lepel (niet roeren, maar echt omscheppen).
-
Strijk een vorm (± 20 x 30 cm) in met 1 eetl. boter en strooi er 1/2 eetl. bloem gelijkmatig over.
-
Schep het beslag in de vorm, strijk glad en schuif ± 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven. Laat de oven zeker de eerste 20 min. dicht, zodat het gebak niet inzakt. De taart is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Haal uit de bakvorm en laat afkoelen.
-
Maak de frambozenlaag. Week de gelatineblaadjes enkele min. in een ruime kom koud water.
-
Breng intussen 1 dl water aan de kook met 100 g suiker.
-
Haal de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het suikerwater, al roerend. Meng er het citroensap en de frambozencoulis door.
-
Klop eerst 2 dl room en daarna 3 eiwitten stijf. Schep achtereenvolgens door het frambozenmengsel. Laat eventueel 15 min. opstijven in de koelkast.
-
Snij de taart horizontaal open en bedek met de frambozenlaag. Doe de taart terug dicht.
-
Klop de room stijf met de bloemsuiker en bedek er de taart mee.
-
Afwerking:
-
Versier de taart verder en laat daarbij uw fantasie de vrije loop. U kan bv. patronen in uw taart maken door er in papier uitgeknipte zonnetjes, gezichtjes, hartjes, letters, lijntjes, enz. op te leggen. Strooi dan cacaopoeder of hagelslag over de taart. Neem de papiertjes voorzichtig weg en uw taart heeft een mooi patroon!
-
U kan natuurlijk ook omgekeerd te werk gaan en het figuurtje zélf in cacaopoeder of hagelslag maken. Wil u bv. het strikjespatroon van op onze verjaardagstaart? Leg dan een blaadje papier op de onderstaande strik, teken over, snij de strik uit en leg de rest van het blaadje op de taart, op de plaats waar u een strik wil maken. Strooi er cacaopoeder of hagelslag over, neem het blad weg en... u hebt uw taart gestrikt!
-
Ook met smarties, chocolade-snoepjes of stukjes fruit kan u kleurrijke en lekkere versieringen aanbrengen. Misschien heeft de jarige zelf wel ideetjes?
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven