Ultieme verjaardagstaart

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de 3 springvormen in en bestuif deze met bloem.

 2. Gebak: klop de boter en suiker in de keukenrobot met de vlindergarde, tot een bleke massa. Voeg de eieren 1 na 1 toe, tot ze er goed onder gemengd zijn. Voeg de vanillesuiker toe.

 3. Zeef de bloem en het bicarbonaat in een kom.

 4. Voeg op lage snelheid 1⁄3 van de bloem toe. Voeg vervolgens 1⁄3 van de karnemelk toe. Herhaal dit tweemaal. Meng de citroenzeste eronder.

 5. Verdeel het beslag over de 3 springvormen en bak 45 min af in de voorverwarmde oven. Controleer met een naald of de cake gaar is.

 6. Laat de cakes 1 u afkoelen in de vorm.

 7. Haal de wand van de springvorm weg en snij de bovenkant van de cake mooi horizontaal.

 8. Klem de springvormwanden er terug rond.

 9. Meng slagroom, koffiemelk en gecondenseerde melk in een beker.

 10. Bestrijk met een borstel de bovenzijde van elke cake met dit mengsel tot ze goed doordrongen zijn. Laat ze 3 u in de koelkast staan.

 11. Vulling: klop alle ingrediënten voor de roomkaasvulling in de keukenrobot met de klopper op hoge snelheid glad. Zet apart.

 12. Botercrème: klop de eiwitten op matige snelheid op in de keukenrobot. Breng intussen de suiker aan de kook met 3 el water. Giet de hete suikersiroop beetje bij beetje op het eiwitschuim. Zet het toestel op max. snelheid. Laat de eiwitten stevig opkloppen en laat kloppen tot de temperatuur gedaald is. Voeg de klontjes koude boter beetje bij beetje toe. Laat kloppen tot een smeuïge massa. Meng de kleurstoffen en vanille-essence eronder.

 13. Samenstelling: leg de cake op een taartstandaard. Bestrijk met een vingerdikke laag roomkaasvulling. Leg de 2de cake erbovenop. Bestrijk opnieuw met een laag roomkaasvulling. Leg de 3de cake erop. Tip: prik een 4-tal lange houten satéprikkers in de taart om deze mooi recht te houden. Laat 3 u opstijven in de diepvries.

 14. Haal de taart uit de diepvries en verwijder de houten prikkers.

 15. Bestrijk rondom met een mooie laag botercrème. Start altijd met een fijne laag. Gebruik een recht, lang en stevig paletmes om de laagjes recht te trekken. Bestrijk als laatste de bovenkant van de taart.

 16. Werk af met verkruimelde zandkoekjes, pistachenoten en bloemen.