Verjaardagscake met verstopte groenten, peulvruchten en fruit
 
                    
                    
                Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Schil de mango, verwijder de pit en snij in stukken. 
- 
                    
                    Haal de pit uit de dadels. 
- 
                    
                    Doe de dadels, het vruchtvlees van een halve sinaasappel, de mango, de wortelen en de kikkererwten met het sap in een foodprocessor of blender. Mix alles fijn. 
- 
                    
                    Laat de boter smelten in een hoge pan en voeg de suiker toe. 
- 
                    
                    Laat eventjes afkoelen en roer de eieren onder de boter en de suiker. 
- 
                    
                    Voeg nu de gemixte groenten, fruit en peulvruchten toe. 
- 
                    
                    Meng als laatste de zelfrijzende bloem onder het beslag. 
- 
                    
                    Giet het beslag in een ingevette cakevorm. 
- 
                    
                    Bak 1 u op 180°C. 
- 
                    
                    Steek een prikker in het beslag. Is de prikker proper, dan is de cake gaar. 
- 
                    
                    Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. 
- 
                    
                    Maak een glazuur door de bloemsuiker te mengen met 1 à 2 el sinaasappelsap. 
- 
                    
                    Ontvorm de cake en bestrijk met het glazuur. Versier verder naar keuze. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                