Verjaardagscake met verstopte groenten, peulvruchten en fruit

11Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 250 g Spar boter
  • 200 g blonde kandij cassonade
  • 8 Spar dadels
  • 340 g Boni Selection bio kikkererwten
  • 100 g geraspte Spar wortelen
  • 4 Spar eieren
  • 1 sinaasappel
  • 1 mango
  • 2 el Boni Selection agavesiroop
  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 250 g bloemsuiker
Recept

1. Schil de mango, verwijder de pit en snij in stukken.
2. Haal de pit uit de dadels.
3. Doe de dadels, het vruchtvlees van een halve sinaasappel, de mango, de wortelen en de kikkererwten met het sap in een foodprocessor of blender. Mix alles fijn.
4. Laat de boter smelten in een hoge pan en voeg de suiker toe.
5. Laat eventjes afkoelen en roer de eieren onder de boter en de suiker.
6. Voeg nu de gemixte groenten, fruit en peulvruchten toe.
7. Meng als laatste de zelfrijzende bloem onder het beslag.
8. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
9. Bak 1 u op 180°C.
10. Steek een prikker in het beslag. Is de prikker proper, dan is de cake gaar.
11. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
12. Maak een glazuur door de bloemsuiker te mengen met 1 à 2 el sinaasappelsap.
13. Ontvorm de cake en bestrijk met het glazuur. Versier verder naar keuze.

< naar recepten