Zomerse fruitcake

8Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 350 g gemengd zomerfruit (frambozen, aardbeien, bosbessen)
  • 1 buisje vanille-extract
  • 2 grote Spar eieren
  • 250 g Spar zelfrijzende bloem
  • 175 g Spar boter
  • 175 g blonde basterdsuiker
  • sap van ½ citroen
  • 150 g kristalsuiker
  • Spar patisseriebloem
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Bestrijk een bakvorm met boter. Bekleed met bakpapier in beide richtingen, zodat je de cake er makkelijk uit kan lichten.
3. Laat de boter zacht worden en mix de suiker erdoor. Voeg eieren en vanille-extract toe. Mix en roer de gezeefde bloem erdoor. Mix tot een dik romig deeg.
4. Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien in stukken. Rol de helft van het fruit door patisseriebloem zodat er een dun laagje bloem aan kleeft, wat moet voorkomen dat de vruchten naar de bodem zakken.
5. Vul de bodem van het bakblik met van het deeg. Verdeel de helft van de bebloemde zomervruchten erover. Bedek met van het deeg en met nog een laagje fruit. Dek af met de rest van het deeg.
6. Bak de cake in 1 uur goudbruin en gaar.
7. Meng de rest van de vruchten met de kristalsuiker. Roer het citroensap erdoor. Plet de helft van de vruchten met een vork zodat de sappen vrijkomen.
8. Prik enkele gaatjes in de warme cake. Stort de gesuikerde vruchten erover. Laat de cake afkoelen in de vorm.

< naar recepten