Yoghurt-havermoutcake met zomerbessen
Ingrediënten
- 300 ml Boni Selection bio magere yoghurt
- 100 g Boni Selection Bio havermoutvlokken
- 100 g Spar boter
- 60 g suikerklontjes
- 75 ml Boni acaciahoning
- 1 kl vanille-extract
- 2 Spar eiwitten
- 120 g Boni Selection zelfrijzende bloem
- 1 kl bakpoeder
- 100 g blauwe bessen
- 100 g frambozen
- 100 g rode besjes
- 100 g bramen
- poedersuiker (afwerking)
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breng de yoghurt bijna aan de kook en giet over de havermoutvlokken. Laat rusten, zodat de havermout de yoghurt kan absorberen.
- Klop de zachte boter met de suiker romig in de keukenrobot. Voeg de honing en het vanilleextract toe.
- Klop de eiwitten los. Laat de machine draaien en voeg, beetje bij beetje, eiwit toe aan het botermengsel.
- Zeef de bloem en meng met het bakpoeder. Voeg, terwijl de machine langzaam draait, bij het botermengsel.
- Schep de havermoutvlokken door het deeg.
- Bestrijk een ovenschaal met gesmolten boter en bestrooi met bloem.
- Giet het deeg erin. Verdeel het fruit erover.
- Zet in de voorverwarmde oven en bak goudbruin en gaar in 40 min.
- Laat 10 min rusten in de vorm.
- Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
- Bestrooi met poedersuiker en serveer.
Delen