Yoghurt-havermoutcake met zomerbessen

6Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 300 ml Boni Selection bio magere yoghurt
  • 100 g Boni Selection Bio havermoutvlokken
  • 100 g Spar boter
  • 60 g suikerklontjes
  • 75 ml Boni Selection acaciahoning
  • 1 kl vanille-extract
  • 2 Spar eiwitten
  • 120 g Boni Selection zelfrijzende bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g frambozen
  • 100 g rode besjes
  • 100 g bramen
  • poedersuiker (afwerking)
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Breng de yoghurt bijna aan de kook en giet over de havermoutvlokken. Laat rusten, zodat de havermout de yoghurt kan absorberen.
  3. Klop de zachte boter met de suiker romig in de keukenrobot. Voeg de honing en het vanilleextract toe.
  4. Klop de eiwitten los. Laat de machine draaien en voeg, beetje bij beetje, eiwit toe aan het botermengsel.
  5. Zeef de bloem en meng met het bakpoeder. Voeg, terwijl de machine langzaam draait, bij het botermengsel.
  6. Schep de havermoutvlokken door het deeg.
  7. Bestrijk een ovenschaal met gesmolten boter en bestrooi met bloem.
  8. Giet het deeg erin. Verdeel het fruit erover.
  9. Zet in de voorverwarmde oven en bak goudbruin en gaar in 40 min.
  10. Laat 10 min rusten in de vorm.
  11. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
  12. Bestrooi met poedersuiker en serveer.
< naar recepten