Griekse yoghurt met geroosterde havermout en gedroogde vruchten

4Zoet15minPrint
Ingrediënten
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel gedroogde abrikoos
  • 1 eetlepel gedroogde rozijnen
  • 1 eetlepel gedroogde dadels
  • 1 eetlepel gedroogde vijgen
  • 100 g havermout
  • Boni Selection honing
  • 1 sinaasappel
  • kaneel
  • kokosrasp
  • 1 eetlepel Boni Selection maïsolie
  • 1 eetlepel agavesiroop
Recept

1. Maak vooraf de geroosterde havermout: verwarm de oven op 175°C. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en strooi de havermoutvlokken erop. Meng de vlokken met een snuifje kaneel, 1 eetlepel plantaardige olie en 1 eetlepel agavesiroop. Bak dit tot de vlokken een lichtbruine kleur krijgen.
2. Schep de yoghurt in kommen en schenk het sinaasappelsap over de yoghurt.
3. Verdeel de geroosterde havermoutvlokken over de yoghurt.
4. Voeg de gedroogde vruchten toe. Werk af met honing en eventueel een beetje kaneel en kokosrasp.

< naar recepten