Groentesoep met kikkererwten en saffraan

Groentesoep met kikkererwten en saffraan

Kooktips

Château Bois de la Garde (rosé) A.C. Côtes du Rhône

Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon Zuid-Afrika

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de tofu in reepjes.

  4. Snij het vruchtvlees van de pompoen, de courgette, de bloemkool en de rapen in stukken.

  5. Snij de wortelen in schijfjes.

  6. Snipper de ui en de 2 teentjes knoflook fijn. Hou gescheiden.

  7. Laat de kikkererwten uitlekken.

  8. Schil en rasp de gember.

  9. Breek de spaghetti in stukken van 3 à 4 cm.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui in 2 min. Roer goed om. Voeg de schijfjes wortel toe samen met de reepjes tofu. Laat nog enkele minuten stoven.

  12. Voeg de stukken pompoen, courgette, bloemkool en raap toe samen met de 2 fijngesnipperde teentjes knoflook en de geraspte gember en laat nog even stoven.

  13. Overgiet met 2 L groentebouillon, voeg de saffraandraadjes toe en breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. zachtjes koken.

  14. Voeg de in stukken gebroken spaghetti toe en laat nog 5 min. doorkoken.

  15. Breng op smaak met 1 mespunt cayennepeper, peper en zout.

  16. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 1 min. op het vuur.

  17. Afwerking:
  18. Serveer met een stuk brood.