Groentesoep met kikkererwten en saffraan

Kooktips
Château Bois de la Garde (rosé) A.C. Côtes du Rhône
Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon Zuid-Afrika
Gluten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de tofu in reepjes.
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen, de courgette, de bloemkool en de rapen in stukken.
-
Snij de wortelen in schijfjes.
-
Snipper de ui en de 2 teentjes knoflook fijn. Hou gescheiden.
-
Laat de kikkererwten uitlekken.
-
Schil en rasp de gember.
-
Breek de spaghetti in stukken van 3 à 4 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui in 2 min. Roer goed om. Voeg de schijfjes wortel toe samen met de reepjes tofu. Laat nog enkele minuten stoven.
-
Voeg de stukken pompoen, courgette, bloemkool en raap toe samen met de 2 fijngesnipperde teentjes knoflook en de geraspte gember en laat nog even stoven.
-
Overgiet met 2 L groentebouillon, voeg de saffraandraadjes toe en breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. zachtjes koken.
-
Voeg de in stukken gebroken spaghetti toe en laat nog 5 min. doorkoken.
-
Breng op smaak met 1 mespunt cayennepeper, peper en zout.
-
Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 1 min. op het vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer met een stuk brood.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven