Dunne lende met knolselderpuree en champignonsaus

Dunne lende met knolselderpuree en champignonsaus

Kooktips

Bush Caractère Amberbier

Château La Commanderie du Pin A.O.P. Bordeaux

Vintense Merlot Alcoholvrije wijn

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 2 cm.

  4. Snipper de rode uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 à 25 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 10 min. de diepgevroren knolselder toe. Giet af en pureer samen met de melk, 1 eetl. boter, de nootmuskaat, peper en zout.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de rode uien en de champignons 3 à 5 min. Bestrooi met de bloem en laat nog 1 min. bakken. Blus met de room en verkruimel er het halve blokje bouillon over. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de dunne lende 2 min. aan elke kant (laat verder bakken naar smaak).

  9. Afwerking:
  10. Snij het vlees in reepjes en serveer met de puree en de champignonsaus.

  11. Geef er de veldsla bij.