Clafoutis met appeltjes en speculaas

Clafoutis met appeltjes en speculaas

Kooktips

Château les Chênes A.C. Monbazillac

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en snij in stukjes.

  3. Doe de appelstukjes, de verkruimelde speculaas en het sinaasappelsap in een kookpan. Laat op een heel zacht vuur afgedekt stoven gedurende 7 à 10 min. Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat water toe.

  4. Bereiding:
  5. Mix met de kloppers van de mixer de eieren met de suiker, de bloem, de melk, de kaneel en het bakpoeder.

  6. Strijk een ovenschaal (doorsnede ± 22 cm, 4 à 5 cm hoog) in met boter en giet er de helft van het eimengsel in.

  7. Bedek met de speculaascompote en strooi er de amandelschilfers over.

  8. Giet er de rest van het mengsel over.

  9. Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Dien lauw of koud op. U kan er ook een bolletje vanilleroomijs bij geven.