Clafoutis met appeltjes en speculaas

Kooktips
Château les Chênes A.C. Monbazillac
Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Schil de appelen en snij in stukjes.
-
Doe de appelstukjes, de verkruimelde speculaas en het sinaasappelsap in een kookpan. Laat op een heel zacht vuur afgedekt stoven gedurende 7 à 10 min. Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat water toe.
-
Bereiding:
-
Mix met de kloppers van de mixer de eieren met de suiker, de bloem, de melk, de kaneel en het bakpoeder.
-
Strijk een ovenschaal (doorsnede ± 22 cm, 4 à 5 cm hoog) in met boter en giet er de helft van het eimengsel in.
-
Bedek met de speculaascompote en strooi er de amandelschilfers over.
-
Giet er de rest van het mengsel over.
-
Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Dien lauw of koud op. U kan er ook een bolletje vanilleroomijs bij geven.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven