Pastagratin

Kooktips
Vedett Extra Blond
Toscana Rosso I.G.T. - Santa Martina Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari - Toscana - Italië
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Snij de halve ui en de gedroogde tomaten fijn.
-
Snij de mozzarella in fijne schijfjes.
-
Hak de champignons heel fijn.
-
Meng de pesto met 6 eetl. lichte room en de stukjes gedroogde tomaten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de ui 2 à 3 min. glazig.
-
Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Bak gaar en roer regelmatig.
-
Voeg de diepgevroren prei, de fijngehakte champignons, de tomatenpuree en een beetje water toe. Kruid met peper en zout. Meng goed, dek af en laat ± 15 min. pruttelen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de pasta gaar in water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de olijfolie.
-
Voeg de rest van de room en de diepgevroren tomatenblokjes toe aan het gehakt. Meng goed en laat nog 2 à 3 min. op het vuur staan. Kruid eventueel bij met peper en zout.
-
Doe een laag pasta in een grote ovenschaal, bedek met een laag gehakt en de helft van de pestosaus. Bedek opnieuw met een laag pasta, een laag gehakt en de rest van de pestosaus.
-
Leg er de schijfjes mozzarella op en bestrooi met paprikapoeder.
-
Zet 10 min. in de voorverwarmde oven en laat even kleuren onder de grill voor een goudbruin korstje.
-
Afwerking:
-
Werk af met sprietjes bieslook en dien op met stokbrood of ciabatta.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven