Salade van meloen met gekruide amandelen en speck

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Sinaasappelsiroop:
-
Verwarm het water, los de suiker erin op en roer 1/2 sinaasappelzeste erdoor.
-
Verwarm de oven op 200°C.
-
Doe de amandelen in een kom en schep de pikante olie erdoor. Spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 5 à 7 min in de oven.
-
Bestrooi met zout en kruiden als ze net uit de oven komen. Hak de noten grof en zet opzij.
-
Vinaigrette:
-
Mix de meloen met balsamicoazijn, sinaasappelsiroop en 1/2 zeste op hoge snelheid in de blender. Laat de blender traag draaien terwijl je olijfolie toevoegt en de vinaigrette emulgeert (= er een glad en gebonden geheel van maken). Kruid met zout.
-
Snij de meloenen in onregelmatige hapklare stukken en verdeel gelijkmatig over de borden.
-
Schik de meloenstukken grofweg in een cirkel en verdeel het speck over de bovenkant van de meloen.
-
Giet een beetje vinaigrette in het midden van elk bord.
-
Garneer met gekruide amandelen, basilicumblaadjes en druppel wat olijfolie erover.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven