Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Sinaasappelsiroop:
  2. Verwarm het water, los de suiker erin op en roer 1/2 sinaasappelzeste erdoor.

  3. Verwarm de oven op 200°C.

  4. Doe de amandelen in een kom en schep de pikante olie erdoor. Spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 5 à 7 min in de oven.

  5. Bestrooi met zout en kruiden als ze net uit de oven komen. Hak de noten grof en zet opzij.

  6. Vinaigrette:
  7. Mix de meloen met balsamicoazijn, sinaasappelsiroop en 1/2 zeste op hoge snelheid in de blender. Laat de blender traag draaien terwijl je olijfolie toevoegt en de vinaigrette emulgeert (= er een glad en gebonden geheel van maken). Kruid met zout.

  8. Snij de meloenen in onregelmatige hapklare stukken en verdeel gelijkmatig over de borden.

  9. Schik de meloenstukken grofweg in een cirkel en verdeel het speck over de bovenkant van de meloen.

  10. Giet een beetje vinaigrette in het midden van elk bord.

  11. Garneer met gekruide amandelen, basilicumblaadjes en druppel wat olijfolie erover.