U bent hier

Langs de rijstroute

Rijst komt in verschillende geuren, kleuren, groottes en smaken. Maar welke soort gebruik je waarvoor? En hoe haal je alles uit de korrels? Reis mee langs onze rijstroute, een culinaire tocht doorheen soorten en bereidingen, en herrijs als echte rijstkenner.

Wilde rijst
National Media File 
0

Wilde rijst

Wilde rijst is de vreemde eend in de bijt. Als enige is het immers een graansoort en dus geen rijst. Al gelijken de korrels er sterk op en is ook de bereiding gelijkaardig. Een terechte stop dus in onze rijstroute! De kleine korrels smaken geroosterd en nootachtig.

Jambalaya met kip
Jasmijnrijst
National Media File 
0

Jasmijnrijst

Misschien heb je ook al gehoord van pandan- of Thai rijst? Beide zijn andere benamingen voor jasmijnrijst. Eentje verwijst naar zijn Thaise roots. De andere naar het pandanblad. De lange korrels zijn heerlijk in een Thaise groene curry of authentieke nasi goreng!

Nasi goreng
Basmatirijst
National Media File 
0

Basmatirijst

Basmati komt van ‘vasmati’, Sanskriet voor geurig. Dat deze langkorrelige rijstsoort zijn naam niet gestolen heeft, ontdek je meteen tijdens het koken. Daarbovenop krijg je een intense, pittige en nootachtige smaak cadeau. Heerlijk!

Ovengebakken rijst
Risottorijst
National Media File 
0

Risottorijst

Dankzij zijn korte, ronde korrel en hoge zetmeelpercentage wordt risottorijst na het koken lekker kleverig en smeuïg. Precies wat een goede risotto nodig heeft! Arborio, carnaroli en vialone nano zijn maar enkele van de soorten geschikt voor deze bereiding.

Winterse risotto
Sushirijst
National Media File 
0

Sushirijst

Om sushi te maken heb je speciale rijst nodig. Die is eerder rond en klein van korrel en zit bomvol zetmeel. Spoel hem eerst zorgvuldig, anders wordt je rijst na het koken slijmerig. 

Temaki
Dessertrijst
National Media File 
0

Dessertrijst

De mediumgrote korrel is redelijk zacht en kalkachtig en is rijk aan zetmeel. Daardoor zal de rijst na het koken makkelijk kleven. Ideaal om heerlijke desserts te maken.

Rijstpap
National Media File 
0

Snelkookrijst

Soms moet het gewoon snel gaan. Dan biedt snelkookrijst soelaas.

Gevulde groenten
National Media File 
0

Recepten met rijst

Laat je inspireren door onze verschillende recepten met rijst. 

Recepten
< naar de wereld van Spar