BBQ-vis recepten

Meestal is een barbecue een waar vleesfestijn. Gelukkig hoef je als visliefhebber niet op je honger te blijven zitten. Er is nog heel wat lekkers dat je kan roosteren. Laat je inspireren door al onze barbecuerecepten.
Campagne-BBQ-bestellen2024-header.jpg

Bestel alles voor je BBQ bij Spar

Op zoek naar alle ingrediënten voor een geslaagde barbecue? Ontdek hier bij welke Spar-winkels je makkelijk online kan bestellen.

Zoek winkel
Zalm in papillot

Welke vis kan ik op de BBQ leggen?

  • Stevige vissoorten kan je makkelijk rechtstreeks op de barbecue grillen. Kies voor soorten als zalm, forel, zeebaars, lotte, rode poon of zeewolf.
  • Een vis met een minder stevige structuur, zoals kabeljauw, valt makkelijk uit elkaar. Om te voorkomen dat je lekker stukje vis tussen de kolen verdwijnt, steek je een zachte vis het best een papillot.
  • Met schaal- en schelpdieren maak je je barbecue verrassend en feestelijk. Mosselen in een papillot, scampi's op een brochette, verse oesters, gamba's, vongole en zelfs coquilles. Probeer het zeker eens uit. 

Hoelang een papillot garen?

Om de gaartijd van een papillot te bepalen moet je wachten tot het pakketje bol staat. Vanaf dit gebeurt moet je een 8 à 10-tal minuten rekenen tot alles gaar is. Dit is natuurlijk een richtlijn en is niet voor elke papillot hetzelfde. 
vispapillot