U bent hier

Kiwi

’t Zit vanbinnen, dat bevestigt de kiwi. Onder de glansloze, bruine schil zit een prachtvrucht verborgen. Zijn naam heeft hij te danken aan de kiwivogel: een vogel met een rond lichaam en bruine veren. De gelijkenis is treffend.

De kiwi komt van oorsprong uit China. Bij Spar vind je biologische groene kiwi’s en SunGold kiwi’s. En dat het hele jaar door. Koop kiwi’s als ze nog stevig zijn. Wanneer de schil oneffenheden vertoont, laat je de tropische vrucht beter liggen.

Smaak:

De smaak van de kiwi is fris en zoetzuur. Je kan de schil ook opeten, als je niet terugdeinst voor een harige structuur. Combineer de vrucht beter niet met melkproducten want ze bevat een enzym dat eiwitten afbreekt. Daardoor krijgt je melkproduct een bittere smaak.

Voedingswaarde:

Een kiwi bevat meer vitamine C dan je dagelijkse behoefte! Verder is het onder andere een goede bron van kalium, pectine en vitamine A en E.

Bewaren:

Kiwi’s die nog niet rijp zijn kan je relatief lang bewaren in de koelkast: tot wel twee weken. De vrucht wordt vaak onrijp verkocht. Je kan ze dan verder laten rijpen op kamertemperatuur.

Weetjes: 

De licht behaarde schil van de kiwi is niet zonder nut. Hij beschermt zichzelf ermee tegen insecten.

National Media File 
0

Klaarmaken

De kiwi is een populair tussendoortje of voedzame aanvulling bij het ontbijt. Hij wordt simpelweg uitgelepeld of in blokjes gesneden. Je kan hem natuurlijk ook verwerken in taart of gebak. In salades is kiwi ook lekker. Hij zorgt voor een verrassende en frisse toets.

Snijden & schoonmaken

Snij de kiwi in twee en lepel hem uit of schil en snij in blokjes.i is niet zonder nut. Hij beschermt zichzelf ermee tegen insecten.