U bent hier

Verse groenten van Flandria

Flandria is het Belgische kwaliteitslabel voor meer dan 60 verse groenten en fruit. Landbouwers die hun producten onder Flandria verkopen, voldoen aan een duidelijk lastenboek. Dit omvat o.a. de kwaliteit en de kalibers die gehaald moeten worden, maar ook 100% traceerbaarheid van producten en een milieubewuste teelt. Er worden zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt en schadelijke insecten worden bestreden met hun natuurlijke vijanden. Meer info over Flandria op flandria.be.

National Media File 
0

Speel mee en win een seizoen lang gratis Flandria-groenten

Om je nog meer te laten genieten van de lekkere en Belgische Flandria-groenten trakteren Spar en Flandria in juli elke dag 1 gelukkige winnaar op een seizoen lang gratis groenten. Ga vanaf maandag 3 juli naar de Facebookpagina van Spar Colruyt Group, neem deel aan onze wedstrijd en maak elke dag kans op 20 waardebonnen van € 5 voor Flandria-groenten.

3 X VERRASSENDE SLA

Onder het Flandria-keurmerk vind je verschillende slasoorten. Naast de gewone kropsla vind je bij Spar ook Lollo Bionda en Lollo Rossa en rode en groene eikenbladsla.
Deze slasoorten worden geoogst met kluit, hierdoor blijft de sla veel langer vers. Geef de sla een beetje water en je kan hem wel tot een week lang bewaren in de koelkast.
Deze slasoorten worden bovendien geteeld in goten boven de grond waardoor er zeer weinig gewasbeschermingsmiddelen moeten gebruikt worden.
Tip: je kan sla beter scheuren dan snijden, zo blijft de sla langer mooi en vers op je bord.

National Media File 
0

 

Lollo bionda en Lollo rossa

  • Van oorsprong Italiaanse slasoorten.
  • Knapperig en zoet van smaak.
  • Decoratief door het elegant gekrulde blad.
National Media File 
0

 

Groene en rode eikenbladsla

  • Pittige en nootachtige smaak.
  • Goed om te combineren met andere slasoorten in salades met bv. geitenkaas
  • en feta.
National Media File 
0

 

 

Multicolor sla

Een unieke combinatie van 3 slasoorten op 1 kluit voor leuke variatie op je bord: Lolla bionda, Lollo rossa en rode eikenbladsla.

3 X ORIGINELE TOMATEN

Net zoals bij de verschillende soorten sla, vind je bij Spar naast de klassieke tomaat en trostomaat ook tal van andere tomaten die je kunnen verrassen. Zo zijn de coeur de boeuf en de pruimtomaat steviger en minder waterig waardoor ze erg geschikt zijn in salades, op brood of in roerbakgerechten. Tip: bewaar tomaten niet in de ijskast want dan verliezen ze hun aroma. Eet tomaten bij voorkeur op kamertemperatuur dan komt de smaak het best tot z’n recht.

National Media File 
0

Coeur de boeuf

Een tomaat met een unieke, onregelmatige vorm met dikke ribbels. Deze tomaat rijpt van binnen naar buiten, waardoor een rijpe coeur de boeuf eerder groen-oranje dan rood is. Deze tomaat is zachter en minder zuur dan
andere tomaten en past goed in salades of bij een zachte kaas zoals mozzarella. De coeur de boeuf is ook geschikt om tomatensoep van te maken.

National Media File 
0

 

Lange pruimtomaat

Deze tomaat met een langwerpige, ovale vorm is van mediterrane afkomst en wordt ook wel romanello genoemd.
Het is een tomaat met vast vruchtvlees die minder water verliest bij het versnijden. Zoet en kruidig van smaak met een vlezige structuur.

National Media File 
0

 

Vit-a-shake snoeptomaatjes

Bij Spar vind je ook een leuke shaker met smakelijke solarino tomaatjes. Langwerpige, ovale babytomaatjes met een zachte smaak. Ideaal als gezonde en makkelijke snack op school of op het werk. Natuurlijk ook erg goed als aperitiefhapje.

OOK LEKKER OP DE BARBECUE

Groenten en barbecue. Je denkt misschien aan sla, tomaten, komkommer en wortelen, maar groenten kunnen ook gegrild worden op de barbecue. Vanaf april-mei zijn veel
groenten van Belgische teelt. Ze zijn dus niet alleen lekker en gezond, maar ook van dichtbij en dus met een kleinere ecologische voetafdruk.

National Media File 
0

Zoete puntpaprika

Paprika is in eerste instantie een groene vrucht, maar rijpt dan verder tot het een rode kleur krijgt en ook zoeter wordt. De puntpaprika is nog zachter van smaak dan de gekende vierkante paprika. Bovendien heeft hij haast geen zaadlijsten en is hij dus extra makkelijk om te bereiden. De puntpaprika wordt nog zachter en zoeter van smaak door hem te grillen op de barbecue.

National Media File 
0

 

Venkel

De typisch zoete anijssmaak van deze groente komt perfect tot zijn recht als je hem grilt. Snij de venkel in dunne plakken of kleine partjes. De mogelijkheden om er een lekker bijgerecht van te maken zijn eindeloos: met een beetje olie, een lekkere dressing of in combinatie met andere groenten.

National Media File 
0

 

Aubergine

Deze zuiderse groente leent zich perfect om te barbecueën. Zijn stevigere textuur en volle smaak maken van
de aubergine een geschikte vleesvervanger. Deze groente is bovendien rijk aan vezels. Tip: versnijd de aubergines net voor je ze gebruikt, zodat ze niet uitdrogen.

< naar de wereld van Spar