Macarontaart met koffie en pistache

Macarontaart met koffie en pistache

Kooktips

Je kan de koek, vulling en afwerking perfect de dag voordien maken. De dag zelf hoef je dan alleen nog alles samen te stellen.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Meng het amandelpoeder met de bloemsuiker. Zeef het mengsel eventueel.

  4. Hak de pistachenoten met een mes of in de blender tot grof poeder.

  5. Schil de pomelo met een dunschiller. Snij de schil in heel fijne reepjes. Pers de pomelo.

  6. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met de onscherpe kant van een mesje.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm 150 g suiker en 75 cl water in een steelpannetje tot de suiker gesmolten is (niet laten koken).

  9. Klop de helft van het eiwit op tot een schuimige massa. Voeg de suikersiroop in een vloeiende beweging toe. Klop nog ± 10 min. op tot de massa is afgekoeld.

  10. Meng de andere (niet opgeklopte) helft van het eiwit met de vanillezaadjes, het amandelpoeder en de bloemsuiker.

  11. Voeg de opgeklopte eiwitten voorzichtig toe aan het amandelmengsel met een spatel en meng.

  12. Verdeel het beslag van de macaron in 2 grote cirkels (Ø 20 cm) over een bakplaat met bakpapier. Laat 1 u. drogen op het aanrecht. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  13. Bak de macaron 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op de bakplaat.

  14. Verwarm de lactosevrije melk met de oploskoffie. Laat afkoelen en meng met het plantaardige yoghurtalternatief.

  15. Voor de afwerking: breng de schil van de pomelo aan de kook in een steelpannetje met wat water en giet af. Herhaal dit 3 keer. Voeg 1 koffiel. suiker, het sap van de pomelo en de pistaches toe en meng.

  16. Afwerking:
  17. Doe de koffiebereiding op een van de macaronkoeken. Leg de tweede koek erop. Werk af met het mengsel van pomelo en pistache.