Thaise salade met kippengehakt, meloen en rijstnoedels

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Bak de jasmijnrijst in een antikleefpan zonder vetstof tot deze lichtbruin kleurt. Maal fijn met een vijzel.
-
Pel de sjalot en snipper in halve ringen.
-
Breng 100 ml water / 2 sjalotten aan de kook met 5/8 rijstazijn en 1/3 van de suiker. Giet dit over de sjalot. Laat afkoelen.
-
Verwijder de wortels van de lente-uitjes en snij in stukken van 3 à 4 cm. Snipper ¾ van de munt en ½ van de koriander fijn.
-
Verwijder de uiteinden van de boontjes en halveer. Blancheer 2 min in licht gezouten kokend water. Giet af en spoel koud.
-
Steek met een parisiennelepel bolletjes uit de meloen.
-
Snipper het citroengras fijn. Pel de look en pers fijn. Verhit wat arachideolie in een pan. Bak de look en het citroengras glazig.
-
Voeg het gehakt toe en bak rul zonder te kleuren. Blus met water en laat verder gaar stomen.
-
Laat de sjalot uitlekken. Bewaar de vinaigrette.
-
Meng de boontjes, lente-ui, sjalot, fijngesnipperde munt en koriander met het gebakken gehakt.
-
Roer 50 ml sjalotvinaigrette / limoen, de rest van de rijstazijn en suiker, vissaus, pilipili en sap van een limoen erdoor.
-
Gaar de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking.
-
Serveer het kippengehakt met het sap op de slaharten. Werk af met extra blaadjes munt, koriander en meloenbolletjes. Strooi het rijstpoeder erover.
-
Serveer met de rijstnoedels en een extra partje limoen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven