Escalope milanese met pasta en tomatensaus

c497ece8958bd8374da60d8a4ee445d07ce4cc1f8908faad7f6d3c7f67086c63.jpg

Kookgerei

Brochettestokjes (1)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rasp de wortel en snij fijn. Pel de sjalot en look en snipper alles fijn.

  2. Stoof de groentjes aan in wat olijfolie. Voeg de passata en bouillonblokje toe. Laat ± 10 min zachtjes koken. Kruid met peper en zout.

  3. Kook de pasta gaar in kokend gezouten water. Giet af en meng met olijfolie.

  4. Klop de kalfslapjes zo plat mogelijk.

  5. Meng de bloem met peper en zout. Klop de eieren los met een geutje olie. Rasp de Parmezaanse kaas door het paneermeel, tot je van beide evenveel hebt. Haal de lapjes door de gekruide bloem, daarna door de losgeklopte eieren en dan door het paneermeel/kaasmengsel.

  6. Druk met de achterkant van een mes een ruitjesmotief in de lapjes.

  7. Bak de lapjes krokant in hete olie.

  8. Serveer de krokante escalope met de pasta, tomatensaus, basilicum en appelkappertjes.