Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.

  2. Splits de eieren. Klop de eigelen schuimig met 5/6 poedersuiker.

  3. Snij de vanillestok open in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het merg bij ½ van de melk en breng aan de kook. Voeg de warme melk al kloppend bij de eigelen. Verwarm het geheel al roerend op het vuur tot de saus gebonden is. Laat het niet koken! Haal van het vuur en zet de pan in ijskoud water. Laat deze vanillesaus (crème anglaise) afkoelen.

  4. Breng de suiker aan de kook met 50 ml water. Roer niet, laat karamelliseren. Haal van het vuur.

  5. Verwarm de room. Voeg de warme room voorzichtig bij de karamel en warm even door. Klop tot een egale saus en haal van het vuur. Laat afkoelen.

  6. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Blijf kloppen en voeg ondertussen lepel per lepel de overige poedersuiker toe, tot de eiwitten mooi glanzen.

  7. Breng de overige melk met de uitgeschraapte vanillestok aan de kook. Draai het vuur zachter zodat de melk net niet meer kookt.

  8. Schep quenelles van het eiwit en laat vallen in de melk. Laat 2 min sudderen. Draai om en laat 2 min sudderen aan de andere zijde.

  9. Schep wat vanillesaus in een bord. Leg het gegaarde eiwit erin. Verdeel wat karamelsaus erover en werk af met amandelschilfers.