Eiwitschuim met banaan en crème anglaise PT30M 4 porties 60 g suiker 5 eiwitten 120 ml room 1 zeste van limoen 100 ml room (crème anglaise) 100 ml Spar melk 2 eidooiers 2 bananen 35 g suiker (crème anglaise) 250 g geraspte kokos 25 g bloemsuiker

Eiwitschuim met banaan en crème anglaise

bbe8bc0e776288179af5f0d0900fdde8a0ca7ccffc4036f24ce2b1b0036f4425.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Crème anglaise: kook de melk en room samen. Meng de eidooiers met de suiker gedurende 30 seconden. Giet de warme melk en room over de eidooiers en meng goed. Zet in de microgolfoven op 900 W gedurende 1 minuut. Meng nogmaals. Indien de crème anglaise nog niet voldoende gebonden is, zet nogmaals in de microgolfoven gedurende 1 minuut.

  2. Snij 1,5 rijpe bananen in stukjes. Voeg de bloemsuiker en room toe en mix goed. Zet koud.

  3. Klop de eiwitten op met de mixer en voeg de suiker en limoenzeste toe tot je een mooi glanzend en stevig eiwit bekomt. Vul de plastic bekertjes met het eiwit en zorg ervoor dat de bovenkant egaal is. Zet 4 bekertjes gedurende 30 seconden in de microgolfoven op 900 W. Ontvorm voorzichtig en laat afkoelen. Rol voorzichtig door de geraspte kokos.

  4. Lepel de banaanmengeling onderaan de glaasjes. Giet er vervolgens een laagje crème anglaise boven. Schik de eiwitschuimpjes in de crème anglaise. Werk af met wat extra kokosrasp en een schijfje banaan.