Whoopies met crème au beurre van pindakaas en banaan
Ingrediënten
- 250 g patisseriebloem
- 400 g Spar zachte boter
- 100 g suikerklontjes
- 2 Spar eieren
- 150 ml volle melk
- 2 el bakpoeder
- snuifje zout
- 100 g chocoladegallets
- 1 banaan
- 4 el pindakaas
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet de muffinvorm in met 1 el zachte boter.
- Klop de eieren, de zachte boter en de suiker luchtig op.
- Smelt de chocolade in de melk in een pan en voeg bij het opgeklopte beslag.
- Meng het bakpoeder en snuifje zout met de bloem. Zeef de bloem en meng onder het beslag.
- Leg 1 el beslag in elke holte van de muffinvorm. Strijk glad met een lepel.
- Bak 10 min op 180°C.
- Laat afkoelen en haal uit de vorm.
- Wrijf de muffinvorm opnieuw in met zachte boter en herhaal met het resterende beslag.
- Crème au beurre: klop de zachte boter luchtig op tot de boter wit ziet zoals zalf. Meng de pindakaas en in stukjes gesneden banaan eronder.
- Smeer wat crème tussen 2 koekjes met een minipaletmes.
- Duw een beetje op de whoopies zodat ze blijven staan.
Door de whoopies in een muffinvorm te bakken, krijg je een holte tussen de 2 koekjes om op te vullen met de crème, en heb je dikkere whoopies.
Delen