Varkenshaasje met tuinkruiden en aardappelpuree met basilicum

Varkenshaasje met tuinkruiden en aardappelpuree met basilicum

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de teentjes look en snij elk teentje in 4.

  3. Maak met een mes gaatjes in het varkenshaasje en steek de stukjes look erin.

  4. Kleur het vlees aan alle kanten in de hete boter. Kruid met peper en zout.

  5. Leg het vlees in een vuurvaste ovenschotel.

  6. Warm de vleesbouillon op.

  7. Pel de uien en snij in fijne stukjes. Schil de wortelen en snij in brunoise. Voeg ze samen met de uistukjes bij het vlees en overgiet met de warme bouillon en wijn.

  8. Zet de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten.

  9. Haal het vlees uit de schotel en wikkel in aluminiumfolie.

  10. Giet het braadvocht door een puntzeef in een klein steelpannetje. Zet op een matig vuur en laat de saus verder inkoken. Voeg op het einde de room toe en laat opnieuw koken. Bind indien nodig bij met maïzena.

  11. Snij de dragon, basilicum en bieslook fijn. Voeg de fijngesneden kruiden bij de saus. Hou warm.

  12. Reinig het witlof en stoof gaar.

  13. Puree: schil de aardappelen en kook gaar. Giet de aardappelen af en zet nog even op het vuur om ze goed te laten drogen. Duw ze door de roerzeef.

  14. Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de boter en melk toe.

  15. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Haal ze uit de pan en laat afkoelen. Cutter de pijnboompitten kort.

  16. Pluk de basilicumblaadjes en scheur in stukjes.

  17. Haal de helft van de pijnboompitten uit de cutter. Voeg de basilicumblaadjes en de room erbij. Cutter verder tot een fijne puree. Meng onder de aardappelpuree.

  18. Verdeel de rest van de pijnboompitten als garnering op de puree.

  19. Snij het vlees in plakjes en schik op het bord. Serveer met quenelles van aardappelpuree en gestoofd witlof. Werk af met de saus.