Varkenswangen met Brasserie LeFort en Catalaanse aardappelpuree

Varkenswangen met Brasserie LeFort en Catalaanse aardappelpuree

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Smelt een klontje boter in de kookpot. Bak de varkenswangen aan alle zijden aan. Kruid met stoofvleeskruiden, peper en zout.

  2. Pel de uien en snij in stukken. Schil de wortelen en snij in stukken. Reinig de prei, snij middendoor en in gelijke stukken.

  3. Voeg de groenten toe aan het vlees en meng ze. Voeg een takje tijm en een laurierblaadje toe. Laat de groenten wat kleuren.

  4. Blus met het bier en giet de kalfsfond erbij tot het vlees en de groenten onderstaan. Laat het geheel zachtjes garen op een zacht vuurtje gedurende ± 1 uur.

  5. Bind de saus tot een gewenste dikte met de bruine roux. Laat nog even goed doorkoken.

  6. Bereid ondertussen de Catalaanse aardappelpuree: schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Doe de aardappelen in een kookpot, voeg water toe. Rasp de schil van de citroen en hou apart. Pers ½ citroen en giet het sap erbij. Voeg het laurierblaadje en een teentje look toe. Kruid met peper en zout.

  8. Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en laat even drogen.

  9. Draai de aardappelen door de roerzeef. Werk de puree af met de room, melk en olijfolie. Voeg de kruidenkaas en de boter op het laatste moment toe.

  10. Kruid met peper en zout. Werk af met de citroenzeste en roer de gehakte peterselie erdoor.

  11. Serveer de puree in een apart kommetje bij de varkenswangen.