Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Hak de fondantchocolade in stukjes en doe ze samen met het water in een pan en laat smelten.
-
Splits de eieren en klop het eiwit samen met een mespuntje zout stijf in pieken.
-
Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat even afkoelen. Roer de losgeklopte eidooiers erdoor.
-
Klop de room op. Spatel samen met het eiwit voorzichtig door de chocolade. Laat opstijven in de koelkast.
-
Hak de witte chocolade in stukken en voeg 1 dl room en de rum erbij. Laat boven een warmwaterbad smelten.
-
Week de gelatineblaadjes in koud water. Knijp de blaadjes goed uit en los ze op in de warme chocolade.
-
Scheid de eieren en klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en het water tot een crème. Voeg het chocolademengsel toe en laat afkoelen.
-
Klop de rest van de room stijf.
-
Klop de eiwitten met het zout stijf in pieken. Spatel voorzichtig met de opgeklopte room door de afgekoelde chocolade. Laat dit in de koelkast opstijven.
-
Schep de chocolademousse in spuitzakken. Vul de glaasjes met de witte en bruine chocolademousse. Werk af met wat suikerparels.