Champignons

Hoe bereid ik best champignons?

Champignons zijn niet alleen lekker, ze zijn ook erg veelzijdig: van een warme ovenschotel of hartige taart tot een lekkere lichte risotto of lowcarb burgers. Maar weet jij eigenlijk hoe je champignons moet klaarmaken?

Tips om perfecte champignons te bakken

  1. Wil je voorkomen dat de champignons te hard slinken? Deel ze dan in vieren in plaats van in schijfjes. Grotere champignons snijd je in meerdere stukken.
  2. Geef de champignons voldoende ruimte in de bakpan. Bak nooit een grote hoeveelheid in één keer. 
  3. Laat je pan goed heet worden, zo krijgen je paddenstoelen een smaakvol bruin randje. 
  4. Roer niet te veel tijdens het bakken. 
  5. Bak de champignons snel. Champignons die te lang in de pan liggen, laten hun vocht los. Het vocht moet aan de binnenkant blijven!

Champignons beetgaar roerbakken of wokken

Heb je champignons liever beetgaar? Dan is roerbakken of wokken een prima optie.

  • Snijd de paddenstoelen niet te groot.
  • Roerbak op een hoog vuur of wok kleine porties tegelijk. 
  • Na enkele minuten zijn ze al klaar. 

Champignons stoven voor meer smaak

Door te stoven geef je champignons wat extra smaak mee.

  • Gebruik een pan met een dikke bodem. Die houdt de warmte goed vast. 
  • Zet het vuur hoog en doe een flinke hoeveelheid champignons in de pan.
  • Draai het vuur laag als er vocht uit begint te komen. 
  • Laat de champignons in hun eigen vocht gaar stoven. Voeg kruiden toe nadat je het vuur lager hebt gezet.