Skordalia* met rauwe aspergelinten en dukkah** van pistache

Skordalia* met rauwe aspergelinten en dukkah** van pistache

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dukkah: hak de pistachenoten grof. Verwarm de komijn samen met de korianderzaadjes in een pannetje op middelmatig vuur tot je ze ruikt. Giet ze in een vijzel en stamp tot ze gebroken zijn, maar geen poeder. Verwarm in dezelfde pan de sesamzaadjes en laat lichtjes roosteren. Doe de grof gehakte pistachenoten bij de rest in de vijzel en stamp tot kleine stukjes. Doe in een bokaal met schroefdeksel en voeg de sesam, chili en zoutvlokken toe.

  2. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.

  3. Pel de teentjes look en snij in stukken.

  4. Kook de aardappelen samen met de look gaar in melk.

  5. Giet ze af maar vang het vocht op.

  6. Plet de aardappelen en look fijn. Roer het amandelpoeder erdoor en voeg indien nodig nog wat vocht toe tot je een gladde puree krijgt. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

  7. Snipper de bladpeterselie fijn. Schep de bladpeterselie door de puree.

  8. Verwijder het houterige uiteinde en schil de asperges.

  9. Snij ze met behulp van een dunschiller in lange linten.

  10. Doe ze in een kom en besprenkel met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.

  11. Gril de runderbrochetten op de barbecue of in de grillpan.

  12. Schep de skordalia op de borden en verdeel de aspergelinten erover.

  13. Bestrooi elk bord met een koffielepel dukkah en schik het vlees ernaast.

  14. Tip: de rest van de dukkah kan je tot een maand bewaren.

  15. *Skordalia is een Griekse knoflook-aardappelpuree die heerlijk smaakt bij geroosterd vlees.

  16. **Dukkah is een geroosterde noten-specerijenmengsel dat oorspronkelijk uit Egypte komt. Superlekker als dip of om over groentenschotels te strooien.