U bent hier

Imperial, de vanillepudding van nu en weleer

Sinds jaar en dag produceert Imperial poeder voor vanillepudding. Het moet gezegd, dat doen ze goed! Want na een lepeltje pudding kan je niet anders dan denken: “Aha, zó moet vanillepudding smaken!” Hoe het allemaal begon en welke richting ze nu uitgaan lees je hieronder.

Imperial geschiedenis vanillepudding
National Media File 
0

De geschiedenis van een klassieker

De twee spilfiguren bij het ontstaan van Imperial zijn John Fernand Collin en zijn vrouw Jeanne Verelst. Toen de koffiefabriek van John in 1900 in moeilijke papieren terechtkwam, kreeg Jeanne het idee om pudding te produceren.

Een product dat voorheen enkel werd ingevoerd uit Engeland. Tot Jeanne daar in de achterkamer van haar kruidenierswinkel verandering in bracht. Een gedurfde gok, want in die tijd was pudding helemaal nog niet populair bij de Belgen. Bovendien was er stevige concurrentie van Engelse pudding.

Toch bleek het recept van Jeanne een schot in de roos. In haar winkel verkocht de verse pudding als zoete broodjes. Omdat de productie van verse pudding vrij beperkt is en niet erg praktisch besloot Jeanne in 1903 pudding in poedervorm te ontwikkelen. Het eerste Belgische recept voor puddingpoeder was een feit. Amper een jaar later toonden Belgische supermarkten zich erg geïnteresseerd in het verkopen van haar puddingpoeder.

Imperial puddingpoeder produceren
National Media File 
0

In 1917 was de vraag naar het poeder zo groot dat John beslistte zijn koffiefabriek te sluiten en enkel nog puddingpoeder te produceren. In 1928 zag Imperial nv het daglicht. Van bij het begin tot nu slaagt Imperial erin de harten te bekoren van klein én groot.

100% geproduceerd in België

Sinds zijn ontstaan werd de pudding, en later het puddingpoeder, in België geproduceerd. Het poeder bestaat slechts uit de samenvoeging van drie ingrediënten: maïszetmeel, vanille-aroma en natuurlijke kleurstoffen. Aan de receptuur is er in al die jaren niets gewijzigd. De ingrediënten voor het poeder komen uit Duitsland en Frankrijk.

TIP: Geen velletje op je pudding? Bedek hem tijdens het afkoelen of na een koude bereiding met plasticfolie die je goed aandrukt tegen de pudding.
Imperial koude bereiding
National Media File 
0
Imperial koude bereiding
National Media File 
0

Nieuw in het gamma

In augustus van dit jaar bracht Imperial een nieuw puddingpoeder op de markt: Imperial pudding vanille met crunch van speculoos. Eentje dat je nóg makkelijker bereidt. Je hoeft namelijk enkel koude melk toe te voegen en kloppen maar. De kenmerkende vanillesmaak is behouden gebleven. Enkel het gebruikte zetmeel en geleermiddel is veranderd. En daarbovenop komt nog een crunch van speculoos. Hét grote voordeel? Minder werk én dankzij de koude bereiding kunnen de kinderen op een veilige manier zelf pudding maken.

Zelf aan de slag?

Ga aan de slag met ons kookfilmpje en ontdek hoe je heerlijke pudding maakt.

 

< naar de wereld van Spar