Hutsepot met spiering en groenekool

Hutsepot met spiering en groenekool

Kooktips

Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier

Château du Bois de la Garde rosé A.O.P. Côtes du Rhône

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (± 20 min.)

  4. Snij de uien, de wortelen, de raapjes en de prei in stukken van ± 4 cm.

  5. Schil de aardappelen en snij in grote stukken.

  6. Snij de halve groene kool eerst in 2 en daarna in fijne repen.

  7. Snij de spiering in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de groenten en de uien 6 min. Kruid met peper en zout. Voeg de groentebouillon, het tijmtakje, het laurierblaadje en de aardappelen toe.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de spekblokjes en de stukken spiering goudbruin. Schep het vlees daarna bij de groenten.

  11. Breng aan de kook en laat 1 u. 30 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de worsten 5 min. aan elke kant. Snij in schuine stukken en meng op het einde van de suddertijd onder de hutsepot. Verwijder het laurierblaadje en het tijmtakje.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de hutsepot met een lepeltje mosterd.