Griekse balletjes met risoni en artisjok

Griekse balletjes met risoni en artisjok

Kooktips

Maredsous Tripel Blond abdijbier met een boeket van fruit en hop. De smaak verenigt zoete en zure toetsen.

Terra Solseqiua Reserve Nielluccio-Merlot I.G.P. Île de Beauté - Corsica Mooi gestructureerde, fruitige wijn met warme aroma's van cassis, braam en zuiderse kruiden.

Klaar om op te warmen Begin je hier al een dag vroeger aan? Zet de ovenschotel in stap 3 dan maar 15 min. in de oven. Hou stap 4 voor de dag erna en zet alles ± 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Voeg eventueel wat kippenbouillon toe voor het opwarmen.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalot, de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten en dompel ze 10 sec. onder in kokend water. Laat daarna even afkoelen in koud water. Pel de tomaten, snij in stukken en verwijder de pitjes.

  5. Meng het gehakt met de sjalot, de helft van het knoflook, het ei en de schapenkaas. Kruid met de komijn, peper en zout.

  6. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  7. Hak de rucola grof.

  8. Laat de artisjokharten uitlekken en snij in gelijke stukken.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verdeel de balletjes over een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Overgiet met de kippenbouillon en roer er de Griekse pasta, de rode ui en de rest van het knoflook onder. Zet opnieuw 20 min. in de oven.

  13. Voeg de tomaten, de blaadjes salie en de artisjokharten toe en verwarm nog 5 min. in de oven. Geef er de rucola bij.