Griekse stoofschotel

Griekse stoofschotel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tomatensaus: pel de uien en teentjes look. Snij de uien fijn en plet de look. Fruit de ui en look in olijfolie. Voeg de tomaten, azijn, suiker en oregano toe. Draai het vuur lager en laat de saus, afgedekt, koken tot hij smeuïg is.

  2. Stoofschotel: bak het vlees aan in boter in een andere kookpot. Kruid met peper, zout, oregano, tijm en rozemarijn.

  3. Voeg de tomatensaus en de bouillon toe. (*)

  4. Draai het vuur laag en laat het vlees ± 3 u sudderen tot het mals is.

  5. Neem ½ l saus en voeg er ½ l water aan toe. Breng aan de kook.

  6. Voeg de Griekse pasta toe en laat 15 min, onder voortdurend roeren, garen.

  7. Doe de pasta bij het vlees als dit gaar is. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de feta over de stoofschotel.

  9. Werk af met fijngesnipperde bladpeterselie.

  10. (*) Je kan de vloeistof ook in meerdere keren toevoegen, telkens als er wat vocht verdampt is.