Romanescosteak met coquilles, erwtencrème en saffraanbotersaus
Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij 4 plakken van 1 cm uit het midden van de romanesco. Snij de rest in fijne roosjes. Leg alles op een ovenschotel met bakpapier. Besprenkel met zonnebloemolie. Smeer in met kippenkruiden, paprikapoeder en cayennepeper. Kruid met zout.
-
Erwtencrème:
-
Pel en snipper de sjalotten. Verhit wat boter in een pan. Bak ½ van de sjalot glazig. Roer de erwten erdoor en voeg 50 ml water toe. Laat 5 min onder deksel garen. Kruid met zwarte peper en zout. Haal van het vuur en mix fijn met de zure room tot een gladde crème.
-
Pel de look en pers fijn.
-
Verhit wat boter in een sauspan. Bak de overige sjalot en de look glazig. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Blus met de visbouillon en de room.
-
Voeg de saffraan toe en laat sudderen zonder deksel tot een gebonden saus. Roer 50 g boter / 100 ml wijn erdoor. Giet de balsamicoazijn erbij en kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet de plakken romanesco 15 à 20 min in de oven op 200°C.
-
Verhit boter met een scheutje zonnebloemolie in een antikleefpan. Bak de coquilles 2 min aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Lepel wat erwtencrème op een bord. Leg de romanescosteak erbij. Schik er 3 coquilles / bord bij.
-
Werk af met de saffraanbotersaus en waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders