Steak tartaar

50e49414e5781650cac04025fd1bbf37582fdfa92804fb8a5a3887c80376317c.jpg

Allergenen

Eieren en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de tomaten, snij in kwartjes en verwijder de pitjes. Hou apart.

  2. Pluk de blaadjes van de kropsla. Spoel en zwier droog. Hou apart.

  3. Schil de aardappelen en snij in dikke frieten. Spoel de frieten en dep droog met een handdoek. Bak de frieten voor op 150°C gedurende 4 à 5 minuten.

  4. Hak de uitjes, kappertjes en augurken fijn.

  5. Pluk de peterselieblaadjes, spoel en dep droog. Hak fijn.

  6. Meng het rundergehakt met de uitjes, augurken en kappertjes. Voeg mosterd, olijfolie, eidooiers en peterselie toe. Meng goed. Breng verder op smaak met olijfolie, tabasco, peper en zout.

  7. Doe de tartaar in een ring en dresseer op het bord. Serveer de tomatenkwartjes en fijngesneden sla erbij.

  8. Bak de afgekoelde voorgebakken frietjes op 190°C tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.

  9. Werk de tartaar af met nog enkele zilveruitjes, kappertjes, fijngesneden augurk en een plukje peterselie.