Tags Bakken

Hoe maak ik perfect pannenkoekenbeslag?

Eet je graag pannenkoeken, maar weet je niet hoe je een mooi beslag moet maken? Hier leer je in een handomdraai hoe je dat doet. 

Zo maak je het pannenkoekenbeslag

  1. Begin met het afwegen van de bloem, suiker en zout en doe deze ingrediënten in een mengkom.
  2. Maak daarna een kuiltje in het midden en breek de eieren erin.
  3. Schenk een deeltje van de melk erin en klop het beslag vanuit het midden met een garde.
  4. Voeg de rest van de melk geleidelijk aan toe en blijf ondertussen het beslag verder opkloppen.

Tips voor pannenkoekenbeslag zonder klontjes

  • Zeef de bloem om klontjes te voorkomen.
  • Gebruik een staafmixer om alle ingrediënten tot een glad beslag te mixen.
  • Zet het beslag nadat het gemengd is een uurtje in de koelkast. Zo krijg je een gladder beslag. 
Gebruik een staafmixer voor glad beslag

Toch nog een paar kleine klontjes in je pannenkoekenbeslag? Dat is niet erg, tijdens het bakken verdwijnen ze meestal.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit