Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Mousse: verbrokkel de stilton in kleine stukjes in de melk.
-
Week 6 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
-
Verwarm de melk, maar breng niet aan de kook. Laat de kaas smelten.
-
Klop de eidooiers los en meng ze al roerend door de kaasmelk.
-
Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de kaasmelk, laat afkoelen.
-
Klop de slagroom lobbig en spatel door de afgekoelde kaasmelk.
-
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verdeel over glaasjes. Vul niet helemaal, maar laat plaats voor het laagje portgelei. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
-
Portgelei: week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
-
Verwarm 1/3 van de port en los de uitgeknepen blaadjes gelatine hierin op. Meng de warme port met de rest van de port en laat afkoelen.
-
Giet, zodra de port begint te geleren, een dun laagje op de stiltonmousse.
-
Laat opstijven in de koelkast. Haal net voor het opdienen uit de koelkast en werk af met kleine stukjes stilton.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven