Tunneltje van pladijs gevuld met groentesliertjes, puree en getomateerd sausje

Tunneltje van pladijs gevuld met groentesliertjes, puree en getomateerd sausje

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en snij in fijne julienne.

  2. Reinig de prei, snij doormidden en vervolgens in fijne julienne.

  3. Zet 3 l water met de groentebouillonblokjes op en breng aan de kook.

  4. Voeg de worteljulienne toe en laat 2,5 min koken. Voeg de prei toe en laat nogmaals 2,5 min koken.

  5. Haal de groenten uit het water, laat uitlekken en wat afkoelen.

  6. Puree: schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook gedurende 15 à 20 min en giet af. Zet terug op het vuur en laat goed drogen.

  7. Giet de melk erbij en voeg de boter en het eigeel toe. Stamp de aardappelen fijn tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm tot gebruik.

  8. Saus: pel de sjalotten en snipper fijn.

  9. Verhit de boter in een kookpot en bak de gesnipperde sjalotten zonder ze te laten verkleuren. Voeg de tomatenpuree toe. Giet de room, een scheutje cognac en de ketchup erbij. Voeg de bouillonblokjes toe.

  10. Laat de saus wat inkoken.

  11. Leg de pladijsfilets open met de gladde kant langs buiten. Kruid met peper en zout.

  12. Leg op elke filet langs de dikste kant wat juliennegroenten. Rol de filets op.

  13. Verhit boter en olijfolie in een pan.

  14. Bak de pladijsrolletjes mooi in de hete braadstof. Leg het rolletje eerst op de kant waar het uiteinde zit. Arroseer de vis regelmatig met de braadstof. Zo bakt hij gelijkmatig en blijft hij sappig.

  15. Zet een serveerring in het midden van het bord en vul deze met aardappelpuree. Druk goed aan en verwijder de serveerring.

  16. Giet de saus rond de puree en verdeel de garnaaltjes erover.

  17. Schik de gevulde pladijsfilet op de puree. Werk af met wat kervel en een kerstomaatje.