Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pistousaus
Pel de look en sjalot. Pers de look fijn en snipper de sjalot fijn.
-
Emondeer de tomaten: verwijder het kroontje. Dompel 10 sec onder in kokend water en verfris onmiddellijk met ijskoud water. Verwijder de pel en pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snipper de basilicum fijn en roer onder de tomatenblokjes met de sjalot, geperste look, olijfolie en witte balsamicoazijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verwarm de olijfolie tot net onder het kookpunt en giet over de tomatenblokjes. Roer om en laat trekken tot gebruik.
-
Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.
-
Verwijder het venkelgroen van de venkel, maar bewaar het venkelkruid. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snij de venkel in blokjes van 1 x 1 cm.
-
Verhit boter in een pan en voeg de venkelblokjes toe. Laat gaar bakken op een zacht vuur.
-
Snipper de bieslook en het venkelkruid fijn.
-
Giet de aardappelen na kooktijd af, voeg de melk en 50 g boter toe en stamp fijn. Roer de gegaarde venkel (hou wat apart voor de afwerking), de bieslook en het venkelkruid eronder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Wentel de pladijsfilets door de bloem. Bak in boter, 1 min aan elke zijde. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel wat pistousaus over de vis en serveer met de venkelpuree. Werk af met de overige gegaarde venkel en enkele kappertjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven