Pladijs met pistousaus en venkelpuree

Pladijs met pistousaus en venkelpuree

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pistousaus

    Pel de look en sjalot. Pers de look fijn en snipper de sjalot fijn.

  2. Emondeer de tomaten: verwijder het kroontje. Dompel 10 sec onder in kokend water en verfris onmiddellijk met ijskoud water. Verwijder de pel en pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snipper de basilicum fijn en roer onder de tomatenblokjes met de sjalot, geperste look, olijfolie en witte balsamicoazijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Verwarm de olijfolie tot net onder het kookpunt en giet over de tomatenblokjes. Roer om en laat trekken tot gebruik.

  5. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.

  6. Verwijder het venkelgroen van de venkel, maar bewaar het venkelkruid. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snij de venkel in blokjes van 1 x 1 cm.

  7. Verhit boter in een pan en voeg de venkelblokjes toe. Laat gaar bakken op een zacht vuur.

  8. Snipper de bieslook en het venkelkruid fijn.

  9. Giet de aardappelen na kooktijd af, voeg de melk en 50 g boter toe en stamp fijn. Roer de gegaarde venkel (hou wat apart voor de afwerking), de bieslook en het venkelkruid eronder. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Wentel de pladijsfilets door de bloem. Bak in boter, 1 min aan elke zijde. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel wat pistousaus over de vis en serveer met de venkelpuree. Werk af met de overige gegaarde venkel en enkele kappertjes.