Taco’s met goujonettes van pladijs

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 8 taco’s
  • 400 g Spar pladijsfilet
  • 50 g bloem
  • 1 el viskruiden
  • 2 Spar eieren
  • 150 g cornflakes
  • 100 g Spar ijsbergsla
  • 50 g Spar geraspte witte kool
  • 50 g Spar geraspte wortelen
  • 50 g kerstomaatjes
  • 100 g Boni Selection Griekse yoghurt
  • 50 g Boni Selection mayonaise
  • 2 limoenen
  • ¼ plantje bieslook
  • ¼ plantje peterselie
  • cayennepeper
Recept
  1. Snipper de bieslook en peterselie fijn. Meng met de mayonaise onder de Griekse yoghurt. Breng op smaak met cayennepeper, zout en limoensap. Zet koud tot gebruik.
  2. Snij de kerstomaten in 4.
  3. Verwarm de friteuse voor op 180°C.
  4. Snij de pladijsfilet in repen van 2 op 6 cm.
  5. Maal de cornflakes wat kleiner in een vijzel of hakmolen of doe de cornflakes in een plastic zak en rol er enkele keren over met een deegrol. De cornflakes mogen wel nog wat structuur hebben.
  6. Meng de bloem met de viskruiden.
  7. Paneer de reepjes pladijs. Haal ze eerst door de bloem met viskruiden, dan door de losgeklopte eieren en tot slot door de cornflakes.
  8. Frituur goudbruin gedurende 1 min in de voorverwarmde friteuse.
  9. Vul de taco’s met ijsbergsla, kerstomaten, geraspte witte kool en geraspte wortelen.
  10. Werk af met de goujonettes en lepel de zelfgemaakt kruidensaus erover.
  11. Serveer met een partje limoen.
< naar recepten