Venkelsoep met kabeljauw, sint-jakobsvruchten en garnalen
 
                    
                    
                Schaaldieren , Vis , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Pel de uien, reinig de venkel en snij alles in grove stukken. 
- 
                    
                    Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof de ui- en venkelstukken hierin aan. 
- 
                    
                    Voeg het water met het bouillonblokje, de steranijs en laurierblaadjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten koken. 
- 
                    
                    Leg de kabeljauw in een ovenschaal. Kruid met peper, zout, dille en overgiet met een beetje olie. Bedek met een paar klontjes boter. Zet in de oven op 160°C gedurende ± 10 minuten. Haal uit de oven en verwijder de dille. 
- 
                    
                    Vis de steranijs en laurierblaadjes uit de soep. Mix de soep glad en laat nog 5 minuten koken. 
- 
                    
                    Giet de soep door een fijne zeef. Zo krijg je een heel vloeibare soep. 
- 
                    
                    Kruid de coquilles met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pan en bak de coquilles kort en glazig aan beide kanten. 
- 
                    
                    Klop de culinaire room schuimig op. 
- 
                    
                    Haal de kabeljauw uit de oven en snij in stukjes. Snij de coquilles middendoor. 
- 
                    
                    Vul de borden met de soep. Verdeel de kabeljauw en coquilles over de borden. Werk af met wat garnaaltjes, waterkers en dille. 
- 
                    
                    Ga nog eens kort rond met de pepermolen. Druppel er nog wat olie over. 
- 
                    
                    Giet als laatste nog een beetje opgeklopte room bij de soep. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                