Witlofgratin met peer en spekjes

26d6631f70a58118846158232941668abf6467cda83b0853e2b1642e03143d06.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Beboter een ovenschaal.

  3. Pel de look en halveer. Wrijf de schaal in met de look en gooi de look weg.

  4. Kook het witlof in een bodempje water gaar.

  5. Giet af en dep het witlof droog, snij in de lengte middendoor.

  6. Bak de spekjes krokant.

  7. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakken.

  8. Schik een laag witlof in de ovenschaal, kruid met peper en zout.

  9. Dek af met plakjes peer en leg de rest van het witlof erop, kruid met peper en zout. Bestrooi met spekreepjes en schenk de room erover. Verdeel de gemalen kaas en het broodkruim erover.

  10. Bak in 35 à 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit