Eendenborstfilet met roze pepersaus, gratin, witlof en sluimererwten

2Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 1 eendenborstfilet
  • 1 zakje Spar gratinaardappelen
  • 2 el roze bessen
  • 4 Boni Selection witlofstronkjes
  • 250 g peulerwten
  • 1 dl Pineau des Charentes
  • 1 zakje Spar Franse emmentaler
  • 2 dl Boni Selection culinaire room
  • 2 el Oxo (naar smaak)
  • Boni Selection vloeibare honing
Recept
  1. Snij het vel van de eendenborstfilet in met een scherp mes. Maak een ruitjesmotief.
  2. Bak het vlees op de vetkant in een pan op laag vuur. Je hoeft geen vetstof toe te voegen. Het vet van het vel smelt bij het opwarmen.
  3. Doe de gratinaardappelen in een ovenschotel en strooi er geraspte kaas over. Zet in de oven op 180°C en bak gedurende 15 tot 20 min.
  4. Snij de sluimererwten in stukjes.
  5. Reinig het witlof en snij in 2. Verwijder het bittere hart.
  6. Haal het vlees uit de pan. Bedek de bodem van de pan met het witlof en bak aan.
  7. Voeg wat honing toe en laat karamelliseren. Laat verder garen in de oven bij de gratin.
  8. Bak het vlees aan op de velkant op een hoog vuur. Draai om en bedek de rest van de pan met de sluimererwten. Kruid met peper en zout.
  9. Draai de sluimererwten regelmatig om.
  10. Haal het vlees, als het gebakken is, uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  11. Haal het witlof uit de oven en voeg de sluimererwten toe.
  12. Zet opnieuw in de oven en hou warm op 100°C.
  13. Zet de pan opnieuw op het vuur en laat warm worden. Voeg 2 el roze bessen toe. Giet de Pineau des Charentes erbij en laat de alcohol even verdampen.
  14. Giet de room erbij en voeg 2 el Oxo toe. Roer en laat de saus wat inkoken.
  15. Schik de groenten en gratin op het bord.
  16. Snij het vlees in plakjes en schik naast de gratin.
  17. Werk af met de roze bessensaus.
< naar recepten