Tags Opening

Heropening Spar Eke

Op donderdag 25 augustus opent de vernieuwde Spar-winkel in Eke de deuren. Naast een frisse look kreeg de winkel een grotere oppervlakte, die onder meer wordt benut voor een nog ruimer aanbod verse producten. De vernieuwde winkel wordt gerund door twee ervaren zaakvoerders met passie voor hun vak: Celine Van Laecke & Mathias Sarrazin. Hun team van 15 vaste medewerkers wordt op drukke momenten aangevuld met flexi-jobbers en jobstudenten.

Focus op nog ruimer aanbod vers

Vanaf mei werd Spar Eke grondig gerenoveerd, maar de winkel bleef tijdens de verbouwingen wel gewoon open. De klanten van Spar Eke worden vanaf 25 augustus verwelkomd in een moderne buurtwinkel met een grotere winkeloppervlakte (250 m2 extra). “Daardoor hebben we plaats voor een nog ruimer en overzichtelijker gepresenteerd assortiment verse producten”, vertelt Celine. “We voorzien ook een heus vers-eiland, waar je altijd een medewerker terugvindt die een woordje uitleg kan geven of met wie je een praatje kan maken.”

Onze versafdelingen zijn echt het paradepaardje van de winkel.

Liefde voor lokaal

Spar Eke werkt al jaren samen met enkele leveranciers van lokale producten. Zo vind je er aardappelen uit Nazareth, aardbeien uit Deinze en kersen uit Nevele. “We hebben natuurlijk ook onze biologische kazen van het Hinkelspel, waar we heel trots op zijn!” besluit Celine enthousiast.

Echt familiebedrijf

Celine en Mathias baten sinds januari 2015 Spar Eke uit. “Mijn ouders waren zaakvoerders van een Spar-supermarkt en ik wist al heel vroeg dat ik dat ook wilde”, vertelt Celine.

Haar man Mathias maakte na een carrière als projectleider in de bouw ook de overstap naar de winkel. “Tijdens de verbouwing heeft hij de werfcoördinatie voor zijn rekening genomen. Als zoon van landbouwers heeft hij bovendien veel affiniteit met lokale producten, hij kent de oorsprong ervan als geen ander.”

De vader van Celine komt elke dag zelf klaargemaakte, verse gerechtjes leveren in de winkel, en ook hun dochter is vaak terug te vinden in Spar Eke. Een op-en-top familiebedrijf dus!

Service met een glimlach

Een grote troef van Spar Eke is ongetwijfeld de vriendelijke en attente service. Het team telt veel ervaren en trouwe medewerkers, die elke dag klaarstaan om klanten persoonlijk te verwelkomen en met een glimlach te helpen. Af en toe krijgen ze versterking van jobstudenten.

Milieubewuste kaart

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Spar veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Ook in Spar Eke is volop de milieubewuste kaart getrokken. Het nieuwe koelsysteem is veel milieuvriendelijker, zo wordt de vrijgekomen warmte gerecupereerd. Het systeem heeft een CO2-uitstoot die 90 % lager is in vergelijking met een traditionele koelinstallatie. De frigokasten in de winkel zijn nu bijna allemaal voorzien van deuren. Daarnaast is de volledige vernieuwde parking waterdoorlatend aangelegd. Binnenkort wordt het volledige dak bedekt met zonnepanelen. 

Feestelijke acties rond de opening

Zaterdag 27 augustus is er van 16 tot 19 uur een feestelijke openingsreceptie. Iedereen is welkom om al kennis te maken met de vernieuwde winkel en te genieten van een lekker gratis frietje en drankje. Tijdens de openingsweek is er een speciale folder met heel wat mooie kortingen. 

Meer informatie

  • Adres Spar Eke: Steenweg 131, 9810 Eke
  • Celine Van Laecke & Mathias Sarrazin, zelfstandige ondernemers Spar Eke