Réouverture de Spar La-Roche-en-Ardenne
Tags Opening

Heropening Spar La-Roche-en-Ardenne

Op donderdag 19 augustus opent de Spar-winkel in La-Roche-en-Ardenne opnieuw zijn deuren. Dit na een maand van verplichte sluiting door de schade die de wateroverlast van juli in verschillende gemeenten van het land heeft veroorzaakt. De buurtsupermarkt moest ondanks corona en het bouwverlof met de beschikbare middelen volledig worden leeggemaakt, schoongemaakt en gerenoveerd. Dankzij de nauwe samenwerking tussen Retail Partners Colruyt Group en het team medewerkers ter plaatse kon de winkel zijn klanten slechts één maand na de wateroverlast opnieuw verwelkomen.

Wateroverlast

Op donderdag 15 juli 2021 werd de gemeente La-Roche-en-Ardenne zwaar getroffen door zware regenval en daaropvolgende wateroverlast in een deel van Wallonië. Ook de Spar-winkel van Colruyt Group van zelfstandig ondernemer Philippe Massoz is niet gespaard gebleven. "Twee van mijn medewerkers en ik waren aanwezig toen het water het gebouw binnenstroomde. Het bereikte een hoogte van wel 1,60 m op het gelijkvloers," legt Philippe Massoz uit.

"Pas op zaterdagochtend was de winkel opnieuw bereikbaar. Het gebouw zelf was niet al te erg beschadigd, maar de hele winkeloppervlakte was verwoest en we moesten alles weggooien. Enkel de vloer bleef over. " Terwijl alle koelkasten, diepvriezers en houten meubilair moesten worden verwijderd, raakte de buurtsupermarkt ook al haar goederen kwijt. "Het was de moeilijkste periode. De seizoenspiek loopt van 15 juli tot 15 augustus. Die zijn we helemaal misgelopen en we verloren ook al onze voorraad die op zijn hoogtepunt was."

Renovatie en heropening

De afgelopen maand heeft het Spar-team van La-Roche-en-Ardenne onafgebroken gewerkt om de winkel opnieuw te herstellen en zo snel mogelijk weer klanten te kunnen verwelkomen.

"We hebben alles vervangen en we hebben alles in het werk gesteld om de winkel toonbaar en functioneel te maken. De koelkasten waren bijzonder moeilijk te vinden wegens de gezondheidscrisis en het bouwverlof maakte de opgave nog moeilijker. Na de heropening moeten er nog wat kleine werken gebeuren, maar we zijn erin geslaagd. Nog een paar slapeloze nachten en we zullen klaar zijn voor de heropening op 19 augustus."

Samenwerking met Retail Partners Colruyt Group

Samen met hun collega's van Retail Partners Colruyt Group is het Spar-team in La-Roche-en-Ardenne erin geslaagd om slechts één maand na de gedwongen sluiting opnieuw open te gaan. Retail Partners Colruyt Group NV verenigt alle activiteiten van Colruyt Group die te maken hebben met zelfstandige ondernemers. Het bedrijf biedt unieke en op maat gemaakte partnerships en ondersteunt zijn partners zodat ze zich volledig op hun klanten kunnen focussen.

"De samenwerking met het team van Retail Partners Colruyt Group verliep vlekkeloos. Zij hebben hun planning volledig omgegooid en voorrang gegeven aan de twee winkels die door de wateroverlast waren getroffen: Rochefort en wij. Zonder hen en de medewerkers in de winkel zou de heropening niet mogelijk zijn geweest. "

Philippe Massoz en zijn team betuigen hun medeleven aan de gemeenschap en de buurten die door de wateroverlast zijn getroffen en verwelkomen jullie graag weer in hun winkel vanaf donderdag 19 augustus.